2022 legjobban várt filmjei - Ezeket a filmeket ne hagyd ki idén | Filmsor.hu (2024)

Table of Contents
A KAPTÁR: RACCOON CITY VISSZAVÁRjanuár 6-tól a mozikban SIKOLYjanuár 13-tól a mozikban HOTEL TRANSYLVANIA: TRANSZFORMÁNIAjanuár 14-től az Amazon Prime Videón MOONFALLfebruár 3-tól a mozikban VEGYÉL ELfebruár 10-től a mozikban UNCHARTEDfebruár 10-től a mozikban HALÁL A NÍLUSONfebruár 17-től a mozikban TEXASI LÁNCFŰRÉSZES MÉSZÁRLÁSfebruár 18-tól a Netflixen BATMANmárcius 3-tól a mozikban PIRULA PANDAmárcius 10-től a mozikban A ROSSZFIÚKmárcius 24-től a mozikban MORBIUSmárcius 31-től a mozikban SONIC, A SÜNDISZNÓ 2.április 7-től a mozikban ROHAMMENTŐáprilis 7-től a mozikban LEGENDÁS ÁLLATOK: DUMBLEDORE TITKAIáprilis 14-től a mozikban AZ ELVESZETT VÁROSáprilis 21-től a mozikban DOCTOR STRANGE AZ ŐRÜLET MULTIVERZUMÁBANmájus 5-től DC SZUPERÁLLATOK LIGÁJAmájus 19-től a mozikban A GIGANTIKUS TEHETSÉG ELVISELHETETLEN SÚLYAmájus 12-től a mozikban TŰZGYÚJTÓmájus 12-től a mozikban AZ ÉSZAKImájus 19-től a mozikban TOP GUN: MAVERICKmájus 26-tól a mozikban JURASSIC WORLD: VILÁGURALOMjúnius 9-től a mozikban FORTUNE HADMŰVELET – A NAGY ÁTVERÉSjúnius 16-tól a mozikban LIGHTYEARjúnius 16-tól a mozikban ELVISjúnius 23-tól a mozikban FEKETE TELEFONjúnius 23-tól a mozikban MINYONOK: GRU SZÍNRE LÉPjúnius 30-tól a mozikban THOR: SZERELEM ÉS MENNYDÖRGÉSjúlius 7-től a mozikban AHOL A FOLYAMI RÁKOK ÉNEKELNEKjúlius 14-től a mozikban A GYILKOS JÁRATjúlius 28-tól a mozikban References

HIRDETÉS

2022-ben is rengeteg film érkezik a mozikba és a streamingszolgáltatásokra, ezen az oldalon szedjük össze nektek a legfontosabb premiereket. Fontos, hogy ebben a gyűjtésben nem a művészfilmeket és a szerzői filmeket, hanem akár a rendező, akár a főszereplők, akár a mögötte álló stúdió vagy franchise miatt szélesebb közönséget vonzó filmeket találod meg.

Amennyiben hétről hétre követni szeretnéd az újdonságokat, úgy a premier címkénket érdemes elraknod könyvjelzőbe a kedvence közé.

HIRDETÉS

A KAPTÁR: RACCOON CITY VISSZAVÁR
január 6-tól a mozikban

A világsikerű játék és filmes franchise eddig izgalmas volt és szórakoztató: most már aktuális is.

Az Umbrella Corporation nevű gyógyszergyártó óriásvállalat központja valaha élettel teli, pezsgő város volt. Raccoon City ma elhagyott, néptelen romvidék. A felszínen.

De lenn a mélyben készülődik valami, ami erősebb és gonoszabb mindannál, amit a gyár eddig a világra szabadított. És ha elindul, az a már így is sokat szenvedett föld lakóinak végét jelentheti.

HIRDETÉS

De van néhány túlélő, aki nem hajlandó olcsón adni a bőrét. És azt sejtik, hogy ha bejutnak az Umbrella föld alatti központjába, és rátalálnak a cég néhány féltve őrzött, az elszabadult fertőzéssel kapcsolatos titkára, akkor eséllyel szállnak szembe a gonosszal.

A Resident Evil játékként, mozifilmként és képregényként is meghódította a világot. A játékból több mint 117 millió darabot adtak el világszerte; ez a világ legnagyobb bevételt hozó, videójátékon alapuló filmsorozata és a a legtöbb bevételt hozó horror/zombi franchise-ja is.

Rendező: Johannes Roberts

Főszereplők: Robbie Amell, Tom Hopper, Hannah John-Kamen, Neal McDonough, Kaya Scodelario,

SIKOLY
január 13-tól a mozikban

Huszonöt évvel azután, hogy Woodsboro csendes kisvárosát brutális gyilkosságsorozat rázta meg, egy új gyilkos ölti magára a maszkot, hogy egy csapat tinédzsert kiszemelve felszínre hozza a település véráztatta múltjának titkait.

Rendező: Matt Bettinelli-Olpin Tyler Gillett

Főszereplők: David Arquette, Neve Campbell, Courteney Cox, Jenna Ortega, Jack Quaid, Marley Shelton

HOTEL TRANSYLVANIA: TRANSZFORMÁNIA
január 14-től az Amazon Prime Videón

A mozik helyett itthon az Amazon Prime Video felületén debütált a Hotel Transylvania filmsorozat negyedik darabja, amely akár magyar szinkronnal is nézhető és kiváló kikapcsolódás lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az új filmben Drakula, úgy érzi, ráfér a pihenés. Azt tervezi, visszavonul, és a lányára Mavisre meg vejére, Johnnyra bízza az üzletet. A búcsúbulin azonban hátborzongató malőr történik. Felbukkan Van Helsing, a rémségek réme, és felajánlja Johnnynak, hogy kezeli a beilleszkedési problémáit: szörnyifikációs sugárral belőle is természetfölötti lényt farag. A kezelés fél siker: a fiúból tényleg szörny lesz, de a szörnyekből viszont ember.

Rendezte: Derek Drymon, Jennifer Kluska

Főszereplők: Andy Samberg, Selena Gomez, Kathryn Hahn, Jim Gaffigan

MOONFALL
február 3-tól a mozikban

Az emberiséget egy mindent elsöprő katasztrófa fenyegeti, amikor egy sötét, titokzatos erő eltéríti a Holdat a pályájáról, és közvetlenül a Föld felé löki. A becsapódás elkerülhetetlennek tűnik, a bolygó végveszélyben van.

A káosz, és totális pánik közepette a NASA vezetője, és egykori űrhajósa, Jo Fowler (Halle Berry) egy meghökkentő teóriával áll elő, ami a megmenekülést jelentheti mindenki számára. Fowler összeáll az elszánt űrhajóssal, Brian Harperrel (Patrick Wilson), és az összeesküvés-elméletek szakértőjével, K. C. Housmannal (John Bradley), hogy egy lehetetlennek tűnő küldetésen mentsék meg a világot. Ám arra egyikük sincs felkészülve, ami a Holdon vár rájuk…

Rendező: Roland Emmerich

Főszereplők: Halle Berry, John Bradley, Patrick Wilson, Michael Peña, Charlie Plummer

VEGYÉL EL
február 10-től a mozikban

A Jennifer Lopez és a latin zenei világsztár Maluma eredeti dalaival telepakolt romantikus vígjátékban Lopez alakítja Kat Valdezt, a szupersztár énekesnőt, Owen Wilson pedig Charlie Gilbertet, a matektanárt. Ez a két idegen úgy dönt, hogy összeházasodnak, és aztán majd megismerik egymást. A szokatlan románc két különböző emberről szól, akik valami igazit keresnek egy olyan világban, ahol az értéket a lájkok és a követők jelentik. Ez egy modern szerelmi történet a celebekről, a házasságról, és a közösségi médiáról.

Kat Valdez a világ legszexibb és legbefolyásosabb celeb-párjának a fele, a társa a menő új szupersztár, Bastian. Miközben Kat és Bastian kikerülhetetlen slágere, a „Marry Me” a slágerlisták csúcsára tör, az előadók a rajongók előtt készülnek egybekelni egy olyan szertartáson, melyet számos platformon élőben sztrímelnek majd.

Erre a koncertre rángatja el a lánya és a legjobb barátnője az elvált gimnáziumi matektanárt, Charlie Gilbertet. Amikor Kat pár pillanattal a szertartás előtt megtudja, hogy Bastian megcsalta az asszisztensével, az élete balra fordul, összeomlik a színpadon, kétkedni kezd a szerelemben, az igazságban és a hűségben. Ahogy habkönnyű világának szappanbuborékja szétpattan, tekintete találkozik egy idegenével – egy arccal a tömegben.

Ha az, amit jól ismersz, cserben hagy, talán az a válasz, amit nem ismersz, így az ihletett őrület egy pillanatában Kat úgy dönt, hogy összeházasodik Charlie-val. És ami impulzív reakcióként indul, lassanként váratlan szerelemmé fejlődik. Ám amint a különféle erők arra szövetkeznek, hogy szétválasszák őket, felvetődik az alapvető kérdés: vajon képes-e két ember, akik ennyire különböző világokból jönnek, áthidalni a kettejük közti szakadékot, és vajon tudnak-e olyan helyet teremteni közösen, ahová mindketten tartoznak?

Az új romantikus vígjáték Bobby Crosby képregénye alapján készült, a forgatókönyvet John Rogers (A titkok könyvtára) and Tami Sagher (A stúdió) and Harper Dill (Mick kell a gyereknek!) írta, a rendező Kat Coiro (Felhőtlen Philadelphia, Halott vagy).

Rendező: Kat Coiro

Főszereplők: Utkarsh Ambudkar, John Bradley, Michelle Buteau, Chloe Coleman, Jennifer Lopez, Brady Noon, Sarah Silverman, Owen Wilson

UNCHARTED
február 10-től a mozikban

Nathan Drake-et mindenki ismeri. És mindenki találkozott már vele, aki keresett kincset Amazónia esőerdeiben, vetődött partra néptelen karibi szigeten, vagy bunyózott tibeti műkincsrablókkal. A világ legvagányabb kalandor kincsvadásza (Tom Holland) a 21. század Indiana Jonesja – akinek a jövője legalább olyan bizonytalan, mint a múltja.

De ez most megváltozik.

A világsikerű videójáték alapján készülő, több kontinensen forgatott kalandfilm a játékok előtt játszódik: az derül ki belőle, hogy miért lépett Nathan Drake a bűn útjára, hogyan lett kincsvadász, és miért olyan sikeres benne.

Ruben Fleischer rendező otthonosan mozog a vagány hősök világában: a Zombieland és a Venom után új vidéket jár be, és az ő valamint a két főszereplő,Tom Holland és Mark Wahlberg neve garantálja a nagy kalandot. Az alapanyag, a PlayStationös Uncharted játék minden idők egyik legtöbb példányban eladott videójáték-franchise-ja.

Rendező: Ruben Fleischer, Travis Knight

Főszereplők: Sophia Ali, Antonio Banderas, Tati Gabrielle, Tom Holland, Mark Wahlberg

HALÁL A NÍLUSON
február 17-től a mozikban

A belga detektív, Hercule Poirot egyiptomi vakációja egy folyami gőzösön ijesztő fordulatot vesz, amikor a hajón utazó álompár idilli nászútját gyilkosság zavarja meg. A végeláthatatlan sivatagban, a gízai piramisok lábánál kibontakozó rejtélyben a féktelen szenvedély és az őrjítő féltékenység éppúgy főszerepet játszik, mint a változatos hátterű és kifogástalanul öltözött utazók, akik sötét fordulatok elé néznek, mielőtt szembesülnek a végső, döbbenetes megoldással.

Rendező: Kenneth Branagh

Főszereplők: Tom Bateman, Annette Bening Kenneth, Branagh, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders

TEXASI LÁNCFŰRÉSZES MÉSZÁRLÁS
február 18-tól a Netflixen

Közel 50 év rejtőzködés után visszatér Bőrpofa, hogy halálra rémítsen néhány idealista fiatalt, akik akaratlanul megbolygatták gondosan felvértezett világát egy távoli texasi kisvárosban.

Rendezte: David Blue Garcia.

BATMAN
március 3-tól a mozikban

Batman (Robert Pattinson) már két éve rója Gotham City utcáit, és üldözi a város gonosztevőit – így hát egyre mélyebbre merül a sikátorok sötétségébe. Már alig néhány emberben bízhat: mindenfelől korrupt hivatalnokok és romlott nagymenők veszik körül. csupán Alfred Pennyworth-szel (Andy Serkis) és Jame Gordon hadnaggyal (Jeffrey Wright) oszthatja meg a titkait. Egyedül maradt: rajta kívül nincs más, aki bosszút állhatna a város lakóinak sérelmeiért.

Egy gyilkos épp Gotham elitjét veszi célba, és a szadista machinációi után hátrahagyott titokzatos nyomok a világ legnagyobb detektívjét a város alvilágába vezetik. Ott találkozik Selina Kyle-lal, vagyis Macskanővel (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepottal, a Pingvinnel (Colin Farrell), Carmine Falcone-nal (John Turturro) és Edward Nashtonnal, Rébusszal (Paul Dano). A bizonyítékok azonban a saját otthona felé vezetik, és minél jobban szűkül a gyanúsítottak köre, annál félelmetesebbé válik.

Batmannek új szövetségeket kell kötnie, le kell lepleznie az igazi bűnöst, és meg kell szabadítania Gothamet a hatalmaskodás és a korrupció pestisétől.

Az egyik legmenőbb képregényhős fantasztikus szereposztással tér vissza, és közben látványosabb, izgalmasabb és keményebb, mint valaha.

Rendező: Matt Reeves

Főszereplők: Colin Farrell, Barry Keoghan, Zoë Kravitz, Robert Pattinson, Peter Sarsgaard, Andy Serkis

PIRULA PANDA
március 10-től a mozikban

A Disney és a Pixar filmjének főhőse az öntudatos, különc 13 éves lány, Mei Lee, akinek a gyötrelmekkel teli kamaszkorba lépve is muszáj lenne anyukája szófogadó kislányának maradnia. Túlontúl féltő szülője ugyanis igyekszik mindig gyermeke közelében lenni – ami meglehetősen kényelmetlen, mi több, rémisztő helyzeteket szül egy tinédzsernek. És mintha az érdeklődésében, kapcsolataiban és testében bekövetkező változások nem volnának éppen elegek, ha Mei Lee akármikor is izgalomba jön (vagyis szinte MINDIG), hatalmas vörös pandává puffad!

Rendező: Domee Shi

Főszereplők: Rosalie Chiang, James Hong, Sandra Oh, Sasha Roiz, Maitreyi Ramakrishnan

A ROSSZFIÚK
március 24-től a mozikban

Miután egy életen át legendás rablásokat hajtottak végre, öt hírhedt rosszfiú – Mr. Farkas, Mr. Kígyó, Mr. Piranha, Mr. Cápa és Ms. Tarantula – nekiveselkednek az eddigi legnehezebb kihívásnak… megpróbálnak jó útra térni. Még senki nem bukott ekkorát a megjavulással, mint a Rosszfiúk, a DreamWorks Animation új animációs filmjében.

A film Aaron Blabey bestseller sorozata alapján készült, amelyből 8.2 millió példányt adtak el világszerte. A rendező Pierre Perifel (A Kung Fu Panda filmek animátora), a forgatókönyvet Etan Cohen (Trópusi vihar, Keményítőkúra) írta.

Rendező: Roger Allers, Hendel Butoy, Doug Frankel, Vicky Jenson, Pierre Perifel, Darrell Rooney
Főszereplők: Awkwafina, Marc Maron, Anthony Ramos, Craig Robinson, Sam Rockwell

MORBIUS
március 31-től a mozikban

Michael Morbius halálos beteg. A ritka, de végzetes kórban szenvedő tudósnak (Jared Leto) talán azelőtt jár le az ideje, hogy rátalálhatna betegsége gyógymódjára – amely nemcsak az ő, hanem sok ezer sorstársa életét menthetné meg.

Ezért nem akar meghalni. De az életet sem választja: amikor egy különleges, ősi technika nyomára jut, nem hátrál meg, felkutatja, és az örök életet választja.

És minden panasza elmúlik. Erős lesz, gyors, éles hallású, eszes… és vérre szomjazik.

A Marvel-képregény egyik sötét hőse, Morbius, Pókember egyik régi ellenfele rémisztő története egy látványos, nagy költségvetésű filmben kel új életre, és az egykori Joker, Jared Leto játssza!

Rendező: Daniel Espinosa

Főszereplők: Adria Arjona, Tyrese Gibson, Jared Harris, Michael Keaton, Jared Leto, Archie Renaux, J.K. Simmons, Matt Smith

SONIC, A SÜNDISZNÓ 2.
április 7-től a mozikban

A világ kedvenc kék sündisznója visszatér a kalandok következő szintjére a SONIC A SÜNDISZNÓ 2-ben. Miután letelepedett Green Hillsben, Sonic minden vágya, hogy bebizonyítsa: megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy igazi hős legyen.

Nem kell sokat várnia, hogy próbára tegye magát, ugyanis Dr. Robotnyik visszatér, ezúttal új társával, Knucklesszel, és egy smaragdot keresnek, amelynek ereje civilizációkat képes elpusztítani. Sonic összeáll saját segítőjével, Tailsszel, és együtt vágnak neki a világkörüli útnak, hogy megtalálják a smaragdot, mielőtt rossz kezekbe kerülne…

A Halálos iramban és a Deadpool mögött álló filmesek által jegyzett folytatásban a szuperszonikus címszereplő mellett újra láthatjuk James Marsdent és Jim Carreyt is, és új arco*kkal is találkozunk, mind animált, mind élőszereplős formában.

Rendező: Jeff Fowler

Főszereplők: Jim Carrey, Idris Elba, James Marsden, Shemar Moore, Colleen O’Shaughnessey, Ben Schwartz, Tika Sumpter

ROHAMMENTŐ
április 7-től a mozikban

Los Angeles utcáin egy nap leforgása alatt három élet örökre megváltozik.

Michael Bay nyaktörő iramú új thrillerében a sokszorosan kitüntetett veterán Will Sharpnak (az Emmy-díjas Yahya Abdul-Mateen II, Kampókéz, Mátrix: Feltámadások) sürgősen pénzre van szüksége, hogy fedezze felesége kórházi számláit, és attól kér segítséget, akitől jól tudja, hogy nem kéne – az örökbefogadott fivérétől, Dannytől (az Oscar-jelölt Jake Gyllenhaal, Zodiákus, Pókember: Idegenben). A karizmatikus megélhetési bűnöző inkább egy balhét ajánl: Los Angeles történetének legnagyobb bankrablását, 32 millió dolláros zsákmánnyal. Mivel felesége élete a tét, Will nem mondhat nemet.

Ám amikor menekülésük látványosan kudarcba fullad, a kétségbeesett fivérek eltérítenek egy rohammentőt, benne egy, az életéért küzdő sebesült zsaruval, és a profi mentőorvossal, Cam Thompsonnal (Eiza González, Halálos iramban: Hobbs & Shaw, Nyomd, bébi, nyomd). A soha véget nem érő, szédítő sebességű hajszában Willnek és Dannynek ki kell cseleznie a fél városra kiterjedő rendőri üldözést, életben kell tartaniuk a túszaikat, és valahogy meg kell próbálniuk nem megölni egymást, miközben végrehajtják a legőrültebb szökést, ami L.A. valaha látott…

A forgatókönyvet Chris Fedak (Gyilkos lelkek, Chuck) írta, a Laurits Munch-Petersen és Lars Andreas Pedersen által írt 2005-ös Ambulancen című dán thriller története és forgatókönyve alapján.

Rendező: Michael Bay

Főszereplők: Yahya Abdul-Mateen II, Garret Dillahunt, Eiza González, Jake Gyllenhaal, Devan Long

LEGENDÁS ÁLLATOK: DUMBLEDORE TITKAI
április 14-től a mozikban

A mágikus világ egyre nagyobb bajban van, és nemcsak Grindelwald, a békéjére törő gonosz varázsló, valamint sok szövetségese miatt, hanem azért is, mert a jövője egy igen furcsa társaságon múlik: egy szakmájának élő, kétballábas magizoológuson, egy régi máguscsalád utolsó sarján, aki a tudós segítségéül szegődik, egy mindenre elszánt tanárnőn… és egy haspók muglin! Még szerencse, hogy van valaki, aki mellettük áll: egy fiatal, nagy tehetségű, bár zűrös életű mágus, egy bizonyos Albus Dumbledore.

A mágikus világ elképesztő népszerűségű könyv- és filmsorozata, a Harry Potter-történetek előzményeit bemutató filmben régről ismerős szereplők és új, mágikus figurák küzdenek a muglik ellen forduló gonosz ellen: J.K. Rowling ezúttal is feledhetetlenül mesés, varázslatos történetet és különleges karaktereket teremtett –a szemkápráztatóan látványos filmhez.

Rendező: David Yates

Főszereplők: Dan Fogler, Jude Law, Mads Mikkelsen, Ezra Miller, Eddie Redmayne, Alison Sudol, Callum Turner, Katherine Waterston

AZ ELVESZETT VÁROS
április 21-től a mozikban

A briliáns de zárkózott írónő, Loretta Sage (Sandra Bullock) pályája során mindig egzotikus helyekről írt a népszerű romantikus kalandregényeiben, melyek címlapján a Dash nevű hőst megjelenítő, jóképű borítómodell, Alan (Channing Tatum) feszít, aki erre a karakterre tette fel az életét.

Miközben épp új könyvét promotálja Alannel, Lorettát elrabolja egy különc milliárdos (Daniel Radcliffe), mert azt reméli, hogy az írónő elvezeti őt a legutóbbi könyvében található ősi elveszett város kincséhez. Alan bizonyítani szeretné, hogy a való életben is hős tud lenni, nem csak a könyvek lapjain, így nekivág, hogy megmentse a nőt.

A nagyszabású dzsungelkalandba pottyant furcsa párnak össze kell dolgoznia, hogy túléljék az elemek és a gonosztevők csapásait, és megtalálják az ősi kincset, mielőtt örökre elveszne…

Rendező: Adam Nee, Aaron Nee

Főszereplők: Sandra Bullock, Patti Harrison, Brad Pitt, Daniel Radcliffe, Da’Vine Joy Randolph, Channing Tatum

DOCTOR STRANGE AZ ŐRÜLET MULTIVERZUMÁBAN
május 5-től

Rendező: Sam Raimi

Főszereplők: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Elizabeth Olsen, Benedict Wong

DC SZUPERÁLLATOK LIGÁJA
május 19-től a mozikban

Krypto szuperkutya: tud repülni, és csak egy egészen kicsit nagyképű – de hát melyik kutya maradna szerény, ha Superman a gazdája, akivel osztozik a szupererőn, és együtt harcol Metropolis elvetemült bűnözői ellen?Csakhogy az Igazság Ligájának összes tagját, így Supermant is elrabolja egy legfőbb főgonosz, és a kutya magára marad. Mit tehetne mást, mancsába veszi az irányítást. Különös társaságot terel össze: egy bamba vérebet, egy pocakos malacot, egy nem túl gyorsa teknőcöt és egy nagyszájú mókust, és együtt veti bele magát a mentőakcióba: kalandjaik során mindannyian új szuperképességekre tesznek szert, ami okoz némi kalamajkát, de azért jól jön a szupergonosz elleni embert- és állatot próbáló küzdelmek során.

Ennek a filmnek jó pár szuperképessége van: a legyőzhetetlen animációs humor egyesül benne a szuperfilmek látványos kalandjaival, de paródiának is nagyszerű: így még biztosan senki sem látta az Igazság Ligáját!

Rendező: Sam Levine, Jared Stern

Főszereplők: Vanessa Bayer, Kevin Hart, Dwayne Johnson, John Krasinski, Kate McKinnon, Keanu Reeves

A GIGANTIKUS TEHETSÉG ELVISELHETETLEN SÚLYA
május 12-től a mozikban

Mikor Nicolas Cage saját maga alteregóját játssza, Nicket, akkor szem nem marad szárazon. A zseniális akcióvígjáték méltán fog belépni a kultfilmek sorába. A részben Budapesten forgatott alkotás másik nagyágyúja, Pedro Pascal, aki hatalmasat alakít a lelkes Cage-rajongó szerepében. Kettejük duója pedig egyszerűen frenektikus.

https://www.youtube.com/watch?v=jrT0KciSrcA

TŰZGYÚJTÓ
május 12-től a mozikban

Charlie szülei, Andy (Zac Efron; Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány; A legnagyobb showman) és Vicky (Sydney Lemmon; Fear the Walking Dead, Utódlás) több mint egy évtizede menekülnek, hogy elrejtsék lányukat egy titokzatos szövetségi ügynökség elől, akik Charlie példátlan tűzgyújtó képességét tömegpusztító fegyverként akarják alkalmazni.

Andy megtanította Charlie-nak, hogyan hatástalanítsa erejét, amit a düh vagy a fájdalom hoz felszínre. Ám Charlie 11 éves lesz, és a tüzet egyre nehezebb és nehezebb kordában tartani. Miután egy incidens leleplezi a család tartózkodási helyét, egy rejtélyes ügynök indul a keresésükre, hogy levadássza a családot, és végleg elkapja Charlie-t. Ám a lánynak más tervei vannak…

Stephen King klasszikus thrillerének A láthatatlan ember producerei által készített új adaptációjában egy különleges pirokinetikus képességekkel bíró lány harcol, hogy megvédje családját és saját magát a gonosz erőktől, akik foglyul akarják ejteni, hogy irányíthassák.

AZ ÉSZAKI
május 19-től a mozikban

Az erőteljes vízióiról ismert rendező, Robert Eggers új filmje egy akciókban bővelkedő eposz. Egy fiatal viking herceg sorsát követi nyomon, aki bosszút akar állni az apja haláláért. A szereposztás igazi sztárparádé, hiszen az izgalmas, látványos történetet olyan színészek keltik életre, mint Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk vagy Willem Dafoe.

Rendező: Robert Eggers

Főszereplők: Ethan Hawke, Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Claes Bang, Willem Dafoe

TOP GUN: MAVERICK
május 26-tól a mozikban

Miután több mint harminc évet szolgált a flotta egyik legjobb pilótájaként, Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise) most a neki leginkább megfelelő helyen van: vakmerő tesztpilótaként egyre feljebb teszi a lécet, és ügyesen kitér az előléptetés elől, amely földi szolgálatra kötelezné. Amikor egy osztagnyi Top Gun növendéket olyan különleges küldetésre kell kiképeznie, amilyet élő pilóta még nem látott, Mavericket összehozza a sors a Rooster hívójelű Bradley Bradshaw hadnaggyal (Miles Teller, Whiplash), aki nem más, mint Maverick néhai barátjának, Nick Bradshawnak, azaz Goose-nak a fia…

A bizonytalan jövővel szemezve és a múlt árnyaitól kísérve Maverick kénytelen megküzdeni legbelsőbb félelmeivel, és ez a küzdelem egy olyan küldetésben csúcsosodik ki, amely során a legnagyobb áldozatot kell meghoznia azoknak, akiket végül kiválasztanak a repülésre.

Rendező: Joseph Kosinski

Főszereplők: Monica Barbaro, Jennifer Connelly, Tom Cruise, Jon Hamm, Ed Harris, Jean Louisa Kelly, Val Kilmer, Glen Powell, Miles Teller

JURASSIC WORLD: VILÁGURALOM
június 9-től a mozikban

A Jurassic World rendezője, Colin Trevorrow új filmje, a Világuralom négy évvel azután játszódik, hogy a Nublar-sziget elpusztult. A dinoszauruszok most már világszerte az emberek között élnek – és vadásznak. Ez a törékeny egyensúly átformálja a jövőt és egyszer s mindenkorra meghatározza, hogy az emberi lények maradnak-e a fő ragadozók a bolygón, melyen most a történelem legfélelmetesebb teremtményeivel kell osztozniuk.

Idén nyáron tanúi lehetünk az eddig 5 milliárd dollárt hozó Jurassic-korszak nagyszabású lezárásának, melyben a két generáció most először egyesül. Chris Pratthez és Bryce Dallas Howardhoz csatlakozik az Oscar-díjas Laura Dern, Jeff Goldblum és Sam Neill a Jurassic World: Világuralomban, ebben a merész, időszerű és lélegzetelállító kalandban, mely felöleli az egész világot, eddig sosem látott dinoszauruszokkal, nyaktörő akciókkal, és elképesztő, új vizuális effektekkel.

Rendező: Colin Trevorrow

Főszereplők: Mamoudou Athie, Laura Dern, Jeff Goldblum, Bryce Dallas Howard, Jake Johnson, Dichen Lachman, Sam Neill, Daniella Pineda, Kristoffer Polaha, Chris Pratt, Justice Smith, Omar Sy

FORTUNE HADMŰVELET – A NAGY ÁTVERÉS
június 16-tól a mozikban

Guy Ritchie és Jason Statham ismét összefogtak, hogy egy furmányos kémfilmmel rukkoljanak elő. A Ritchie-társulat legújabb üdvöskéje, a komikusi vénával megáldott Aubrey Plaza, az Úriemberek után ismét sziporkázó Hugh Grant, és Az egy igazán dühös emberben is feltűnő Josh Hartnett együtt csűrik-csavarják a sztorit és az akciókat Jason Statham oldalán.

LIGHTYEAR
június 16-tól a mozikban

Ebben a tudományos-fantasztikus kalandfilmben, ami egyúttal a játékfigurát ihlető hős, Buzz Lightyear meghatározó eredettörténete, az űrhajós intergalaktikus kalandra indul egy csapat becsvágyó újonccal, no meg robottársával, Soxszal az oldalán.

ELVIS
június 23-tól a mozikban

A legendás Elvis Presley élete, ahogy még sosem láttuk: titokzatos menedzsere, a magát csak „ezredesnek” szólíttató Tom Parker szemén keresztül. A két férfi közti különös, sokat változó kapcsolat (néha barátság, néha gyűlölet) több mint 20 évig tartott. Akkor kezdődött, amikor Elvis még a pályája elején állt, nem múlt el akkor sem, amikor az énekes addig példátlan hírnevű sztárrá emelkedett, és akkor is megmaradt, amikor megismerte élete legfontosabb nőjét, Priscillát.Közben Amerika háborúba ment, elveszítette az ártatlanságát, és megváltozott az egész világ. De a két férfi között mindig megmaradt valami furcsa kapcsolat…

Baz Luhrmann rendező mindig különleges látványvilágú, izgalmas filmeket rendez, és a zenéhez is nagyon ért: ezt bebizonyította már a Moulin Rouge-zsal és A nagy Gatsbyvel is. Ezúttal Tom Hanks főszereplésével mutatja be a 20. század egyik legnagyobb sztárja életét.

FEKETE TELEFON
június 23-tól a mozikban

A telefon ki van húzva. És csörög.

Finney Shawt, a félénk, de eszes 13 éves fiút elrabolta egy szadista gyilkos, és egy hangszigetelt pincében tartja, ahol a sikításnak nincs sok haszna. Amikor a falon egy kihúzott telefon csörögni kezd, Finney rájön, hogy a gyilkos előző áldozatainak hangját hallja. Akik eltökélték, hogy nem fogják hagyni, hogy ami velük történt, az megtörténjen Finneyvel is…

A négyszeres Oscar-jelölt Ethan Hawke-ot pályája legfélelmetesebb szerepében láthatjuk, Mason Thames-t pedig a legelső filmszerepében. A Fekete telefon producere, társírója és rendezője Scott Derrickson, a Doctor Strange, a Sinister és az Ördögűzés Emily Rose üdvéért író-rendezője.

Rendező: Scott Derrickson

Főszereplők: Jeremy Davies, Ethan Hawke, Madeleine McGraw, James Ransone, Mason Thames

MINYONOK: GRU SZÍNRE LÉP
június 30-tól a mozikban

Idén nyáron jön a világ legsikeresebb animációs sorozatának legújabb része, a Minyonok: Gru színre lép, melyből kiderül, hogyan vált valóra egy 12 éves fiú álma, hogy ő legyen a világ legnagyobb szupergonosza.

A borzas hajú, trapézgatyás Gru kertvárosi kamasz a 70-es években. Az Álnok Hatos nevű szupergonosz szupercsoport rajongójaként tervet kovácsol, hogy elég gonosz legyen ahhoz, hogy beállhasson közéjük. Szerencsére segítsége is akad az állandóan galibát okozó hűséges minyonok személyében.

Amikor az Álnok Hatos elkergeti a főnöküket, a legendás harcost, Willám Kezet, Gru jelentkezik tagnak. A dolog nem megy jól, és még rosszabbra fordul, amikor Gru túljár az eszükön, és hirtelen azon kapja magát, hogy ő lett a csúcsgonoszok halálos ellensége. Menekülés közben Gru váratlan forrásból kér segítséget: magától Willám Kéztől, és rájön, hogy olykor még a rosszfiúknak is elkél egy kis baráti segítség…

Rendező: Brad Ableson, Kyle Balda, Jonathan del Val

Főszereplők: Julie Andrews, Alan Arkin, Steve Carell, Pierre Coffin, Taraji P. Henson, Lucy Lawless, Danny Trejo, Jean-Claude Van Damme, Michelle Yeoh

THOR: SZERELEM ÉS MENNYDÖRGÉS
július 7-től a mozikban

A Thor: Szerelem és mennydörgésben Thor (Chris Hemsworth) egy olyan utazásra indul, amely semmihez sem hasonlítható, amivel valaha is szembenézett – a belső béke keresésére. Ám visszavonulását megzavarja egy Gorr, az Isteni Mészáros (Christian Bale) nevű galaktikus gyilkos, aki az istenek kiirtására törekszik. A fenyegetés leküzdéséhez Thor Valkűr Király (Tessa Thompson), Korg (Taika Waititi) és volt barátnője, Jane Foster (Natalie Portman) segítségét kéri, ez utóbbi – Thor legnagyobb meglepetésére – megmagyarázhatatlan módon a Hatalmas Thorként használja mágikus kalapácsát, a Mjolnirt. Együtt vágnak bele egy hátborzongató kozmikus kalandba, hogy megfejtsék az Isteni Mészáros bosszújának rejtélyét, és megállítsák őt, mielőtt túl késő lenne.

AHOL A FOLYAMI RÁKOK ÉNEKELNEK
július 14-től a mozikban

Egy kislány él egyedül a mocsárban. A családja elhagyta, ő kitanulja, hogyan maradhat életben, és nagy nehezen egyedül is boldogul. És boldog. Kivéve akkor, amikor be kell mennie a közeli kisvárosba: mert ott gúnyolják, kinevetik és félnek tőle. És ő is szívesebben választja a magányt.De felnő, gyönyörű, titokzatos, rejtőzködő lány lesz belőle, és eljön számára a szerelem ideje – amikor azonban az egyik srác, aki udvarolt neki, meghal, mindenki egyértelműnek tartja, hogy ő lehet a gyilkos.Mi tehet a magányos lápi lány? Azt amit mindig csinált a mocsárban: beleolvad a természetbe, menekül, bujkál és berendezkedik a túlélésre.

Az elképesztő sikerű könyv, amelyet Magyarországon is többször újra kiadtak, Reese Witherspoon producersége mellett lett film: látványos, izgalmas, érzelmes történet.

A GYILKOS JÁRAT
július 28-tól a mozikban

Aki egyszer a bűn útjára lép, az nem szállhat ki többet. Ladybug (Brad Pitt) megpróbálta letenni a fegyvert, és nem sikerült. Újabb megbízást kap titokzatos főnökétől (Sandra Bullock), és újra munkába kell állnia. Ezúttal egy aktatáskát kell megszereznie bármi áron. Mindegy hányan halnak meg érte.A táska az óránként több száz kilométeres sebességgel haladó japán szupervonaton utazik. Ladybug felszáll, egyszerű, tiszta munkára számít, és rájön, mennyire kellemetlen, ha nincs kiszállás. Mert a vonaton vannak még néhányan, akik a) a táskával b) vele c) valami egészen mással akarnak valamit, ami őrült, kiszámíthatatlan és kegyetlen. Bérgyilkosok, bosszúállók, simlisek és rablók küzdenek egymással először óvatosan azután egyre vadabbul. És nincs kiszállás. Mert a vonat száguld tovább.

A bejegyzést folyamatosan frissítjük…

(Eredetileg közzétéve: 2022 január 2.)

2022 legjobban várt filmjei - Ezeket a filmeket ne hagyd ki idén | Filmsor.hu (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 6665

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.